"Укрнафта" планує підвищити нафтовіддачу на існуючих свердловинах

"Укрнафта" працює над підвищенням нафтовіддачі, щоб поглибити рівень розробки існуючих родовищ. 

Про це йдеться на сайті компанії.

"Зокрема, фахівці компанії вже почали впровадження заходів щодо оптимізації систем підтримання пластового тиску на 15 родовищах", – йдеться у повідомленні.

Крім того, складено сім нових проектних документів на розробку родовищ.

Паралельно розпочато підготовку проектів із впровадження інших методів підвищення нафтовіддачі (зокрема, полімерне заводнення, теплові методи, закачування СО2).

Нагадаємо, “Укрнафта” готується до буріння нової свердловини на Сумщині.

За прогнозами нова горизонтальна свердловина дасть початковий дебіт 87 тонн нафти на добу. Початок буріння стане можливим за допомогою власного верстата та запланований на 17 вересня. Запуск свердловини у промисловий видобуток планується наприкінці грудня.

Крім того, “Укрнафта” розпочала буріння нової свердловини на Верхньомасловецькому родовищі на Львівщині. Відомо, що запуск заплановано у серпні цьогоріч. Очікуваний початковий дебіт нафти – 24,3 тонни на добу.

Компанія проводить буріння нафтової свердловини №105 на Верхньомасловецькому родовищі. Роботи розпочались раніше від графіка і зараз виконані наполовину – із запланованих 2213 м свердловина вже пробурена на 1084 м. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росія немає жодних реальних планів з відновлення тимчасово окупованих територій України з метою їх включення до економічної та енергетичної системи рф. Реальністю є тільки інформаційна бутафорія.

Головне