Україна у січні вийшла на рекордні показники експорту з початку війни, - Мінекономіки

Україна у січні вийшла на рекордні показники експорту з початку війни, - Мінекономіки

Україна у січні цього року відправила за кордон найбільшу кількість продукції з початку повномасштабної війни - 12 мільйонів тонн товарів.

Про це повідомлено у пресслужбі Міністерства економіки у Telegram.

У січні вітчизняні виробники експортували 12 мільйонів тонн товарів, що на 2 мільйони тонн менше, ніж у січні 2022 року, перераховують з довоєнних даних.

У Мінекономіки підкреслили, що більша частина цієї продукції, а саме 8,7 мільйонів тонн, була відправлена з України морським транспортом.

"Також в січні вперше до експортних операцій залучене судно, застраховане від воєнних ризиків по страховці UNITY. Україна розраховує, що в перспективі подібні страхові інструменти будуть розширені і на інші види експорту", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, перший транш від Європейського союзу у рамках програми Ukraine Facility Україна розраховує отримати у березні. Про це заявила міністерка економіки України Юлія Свириденко. Йдеться про 4,5 мільярда євро.

Крім того, США привітали новий пакет допомоги Україні на 50 мільярдів євро, який ухвалили лідери ЄС. Водночас речник Державного департаменту Метью Міллер висловив сподівання, що американський Конгрес невдовзі ухвалить додаткове фінансування для України, яке запросив президент Байден.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, НАБУ передало справу про розкрадання гуманітарної допомоги в Запорізькій області в Нацполіцію пори те, що Нацполіція не може розслідувати злочини, де підозрюваними є держчиновники.

Головне