Угорщина хоче замінити російське паливо французьким на своїй АЕС, - ЗМІ

Угорщина хоче замінити російське паливо французьким на своїй АЕС, - ЗМІ

Для відходу від російського палива в Угорщині виділили кілька ключових кроків, головним з яких є досягнення енергетичної самозабезпеченості країни.

Про це повідомляє Telex.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан провів закриту зустріч з однопартійцями та прихильниками, де оголосив про великий план розвитку країни, який складається з 15 пунктів.

За інформацією видання, один із кроків, які необхідні для досягнення цього плану, передбачає енергетичну самодостатність країни, що включає в себе постачання французького палива на АЕС "Пакш" замість російського.

Інші кроки, на необхідності виконання яких наголосив Орбан:

  • досягнення демографічного повороту, включно із заходами зі стимулювання народжуваності та підтримки сімей;
  • створення нової економічної моделі, щоб зробити Угорщину кредитором і сучасною індустріальною країною, а не залежною від позикових коштів;
  • підтримка угорських підприємців у їхніх інвестиціях за кордоном і стимулювання прибуткового повернення інвестицій у країну;
  • розвиток збройних сил і оборонних можливостей країни;
  • впровадження цифрового громадянства, що може включати в себе цифрові ідентифікаційні системи та онлайн-державні послуги.

Нагадаємо, що коаліція "Великої сімки" спільно з Європейським союзом та Австралією запровадили стелю цін на російську нафту в розмірі 60 доларів за барель з 5 грудня 2022 року. У разі порушення згаданого правила, фізособи або компанії можуть потрапити до санкційного списку.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вважає, що активна фаза контрнаступ українців може тривати ще 30-45 днів. Після цього наступ ускладнить погода.

Головне