Ціни на нафту падають після найсильнішого тижневого зростання за рік

Ціни на нафту падають після найсильнішого тижневого зростання за рік

Світові ціни на нафту сьогодні демонструють зниження на початку торгів після рекордного зростання минулого тижня. Про це пише Reuters.

Ціни на нафту Brent впали на 0,5% до 77,62 доларів за барель, а ф'ючерси на американську нафту WTI знизилися на 0,5% до 74,03 доларів за бочку.

Аналізуючи, чому впали ціни на нафту, незалежний аналітик ринку Тіна Тенг вважає, що причиною може бути фіксація прибутку після значного зростання минулого тижня. Однак вона зазначає, що ціни на нафту у світі, ймовірно, продовжать відчувати висхідний тиск через геополітичну напруженість на Близькому Сході.

Прогноз ціни на нафту

Експерти з ANZ Research вважають, що вплив нинішнього загострення конфлікту на Близькому Сході на поставки нафти буде відносно невеликим. Вони відзначають зменшення впливу геополітичних подій на світові ціни на нафту в останні роки, що призвело до значного зменшення геополітичної премії за ризик.

Частина ринкових аналітиків, серед яких - Єп Джун Ронг з IG Asia Pte, прогнозують, що будь-який удар Ізраїля по енергетичній інфраструктурі Ірану може призвести до зростання цін на нафту Brent вище 80 доларів за барель. Goldman Sachs Group Inc. навіть передбачає можливість зростання до 90 доларів у разі порушення поставок нафти з Ірану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль повинен завдати удару по ядерних об'єктах Ірану, - Трамп

Важливим фактором, що впливає на ціни на нафту сьогодні, залишаються резервні потужності ОПЕК, які складають 7 мільйонів барелів на день і служать додатковим буфером для ринку.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Армія оборони Ізраїлю за рік завдала ударів по понад 40 000 цілей ХАМАС, зокрема було виявлено 4700 тунелів та знищено 1000 ракетних установок. В полоні у бойовиків досі перебуває близько 100 людей.

Головне