Рішення по передачу Україні ATACMS має вплинути для надання TAURUS, - Чернєв

Рішення по передачу Україні ATACMS має вплинути для надання TAURUS, - Чернєв

Європа, в особливості і Німеччина дивляться на рішення США - якщо Україні передадуть американські ATACMS, ЗСУ можуть отримати і німецькі TAURUS.

Про це заявив народний депутат України, заступник голови Комітету ВР із питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв в ефірі "Ми-Україна".

Чернєв зауважив, що за два роки повномасштабної війни Україна та союзники розбудували систему, яка в онлайн-режимі накопичує наші потреби.

"Якщо говорити про допомогу США, то тут є декілька критичних видів озброєння, які виробляються виключно США, і не можуть бути замінені іншими країнами. Наприклад, ті самі ракети для HIMARS, деякі ракети повітряного базування та, як зазначено прямим текстом, ракети ATACMS, які ми так довго чекаємо в Україні", - зазначив Єгор Чернєв.

За його словами, це додає упевненості в українських партнерах.

"Ми можемо повернутися в кінець минулого року. Через побоювання, що не буде надана вчасна допомога від Сполучених Штатів, деякі країни збільшили свої бюджети на весь 2024 рік. Та сама Німеччина вдвічі зростила бюджет для допомоги України. Багато у чому Європа все ж таки базується на рішеннях США. Німеччина почала надавати танки Леопард після того, як були надані танки Абрамс Сполученими Штатами. Сподіваюся, що рішення по ATACMS також підштовхне канцлера Шольца переглянути свої рішення по ракетах TAURUS для України. Я тут бачу більше координацію, ніж розслаблення з боку наших європейських партнерів", - додав нардеп.

Нагадаємо, Палата представників США проголосувала за законопроєкт про допомогу Україні на майже 61 мільярд доларів.

Також президент Володимир Зеленський подякував Палаті представників Конгресу США, обом партіям і особисто спікеру Майку Джонсону за рішення про допомогу Україні.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко заявив, якщо Україна швидко отримаємо допомогу від Сполучених Штатів Америки, росія потрапить в серйозну пастку.

Головне