На двох українських ТЕС пошкоджено всі блоки, – ДТЕК

На двох українських ТЕС пошкоджено всі блоки, – ДТЕК

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук повідомив, що 22 березня сталося найбільше пошкодження енергосистеми від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Про це він сказав у інтерв'ю "Економічній правді".

"У енергетиці відбулися значні руйнування, перш за все, у генерації. Ми втратили 50% встановленої потужності. Постраждали дві наші станції: Бурштинська і Ладижинська", - розповів Сахарук.

Він зазначив, що на обох станціях постраждали всі блоки, з руйнуванням у різному ступені, від повного до понад 50%.

"Загалом по країні дуже серйозна руйнація, яка буде вимагати навіть не місяців на відновлення. Можливо, один-два блоки почнуть працювати раніше, але загалом це 6, 12, 24 місяці або навіть більше. Поступово будемо відновлювати... Зараз критично необхідні трансформатори. Нам потрібно близько десяти одиниць", — додав він.

Загалом в системі втрачено майже 2 ГВт доступної потужності, зазначив Сахарук. Його прогнози вказують на можливе раннє відновлення роботи одного-двох блоків ТЕС ДТЕК, але загалом на відновлення буде потрібно від 6 до 24 місяців або навіть більше.

Вартість зруйнованого обладнання попередньо оцінюється приблизно у $200 млн, але ця сума може збільшитися після дефектації. ДТЕК потребує приблизно десятка одиниць обладнання, насамперед трансформаторів.

Для відновлення роботи своїх ТЕС, ДТЕК планує використовувати власні кошти, але, за словами виконавчого директора, "масштаб руйнувань дуже великий, тому без підтримки міжнародних донорів компанії не зможуть відновитися".

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном.

Головне