Кабмін виділив рекордні 17,5 млрд грн на будівництво фортифікаційних споруд

Кабмін виділив рекордні 17,5 млрд грн на будівництво фортифікаційних споруд

Кабінет міністрів України призначив найбільшу суму коштів на удосконалення оборонних споруд - 17,5 мільярді гривень. 

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у п'ятницю, 19 січня.

"Продовжуємо постійно посилювати нашу обороноздатність. Сьогодні виділяємо рекордну суму на облаштування оборонних рубежів", - йдеться у дописі.

За його словами, сума складає 17,5 млрд грн і буде використана для будівництва інженерно-технічних та фортифікаційних споруд, встановлення відповідного обладнання та системи невибухових загороджень.

"Кошти виділяємо профільним відомствам та обласними державним адміністраціям", - додав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три міфи про допомогу від США Україні

Наприкінці грудня у Міністерстві оборони України оголосили про новий підхід до будівництва фортифікаційних споруд. Фінансування на їхнє обладнання буде збільшено.

Кабінетом міністрів було схвалено розроблену Міністерством оборони Постанову. Вона розширює перелік держорганів, які можуть закуповувати товари, роботи та послуги для будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, країни Балтії побудують спільну лінію оборони на кордоні з росією. Мова йде про Естонію, Латвію та Литву.

Будівництво планують аби стримати, а в разі потреби захиститися від військової загрози. Концепція оборонних споруд базується на рішеннях, ухвалених на Мадридському саміті НАТО. 

Головне