Японія може надати Україні €160 млн на економічне відновлення, – Шмигаль

Японія може надати Україні €160 млн на економічне відновлення, – Шмигаль

Японія має намір надати 160 мільйонів євро для підтримки економічного відновлення України.

Про це заявив прем’єрміністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з державним міністром закордонних справ Японії Кійото Цуджі, державним міністром економіки, торгівлі та промисловості Кадзучіка Івата й представниками японського бізнесу.

"Озвучив наші пріоритети швидкого відновлення: енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу. Вдячний японській делегації за сьогоднішню місію, яка сприятиме подальшому залученню японських компаній до відбудови", - зазначив прем’єр.

Він також наголосив, що Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств, особливо в переробній промисловості, і висловив надію на співпрацю в таких галузях, як сільське господарство, металообробка, машинобудування, критична сировина та інформаційні технології. Шмигаль підкреслив, що досвід Японії в післявоєнному відновленні може допомогти в економічному відновленні України.

Крім того, зазначено, що державні міністри Японії підтвердили незмінну підтримку України з боку Японії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде далі: три основні сценарії для України та їх наслідки

Нагадаємо, Литва введе штрафи за порушення міжнародних санкцій, а зібрані санкційні суми будуть спрямовані до Фонду співробітництва для відновлення України.

Згідно з ухваленою поправкою, штрафи і конфісковані активи, що надходитимуть, будуть передані у Фонд в разі порушення міжнародних або національних санкцій.

У внесених змінах також чітко вказано, що ці фінансові ресурси будуть використовуватися виключно для підтримки відновлення України після російської агресії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, через страйк поляків у чергах на в’їзд до України чекають 2 900 вантажівок.

Головне