Через страйк поляків у чергах на в’їзд до України чекають 2 900 вантажівок

Через страйк поляків у чергах на в’їзд до України чекають 2 900 вантажівок

Через страйк поляків у чергах на в’їзд до України чекають 2 900 вантажівок. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко ефірі "Єдиного марафону".

Черга утворилась на трьох пунктах пропуску: "Ягодин – Дорогуськ", "Краківець – Корчова" та "Рава-Руська – Гребене".

Найбільша черга утворилася навпроти "Краківця" зараз там стоять 1 200 фур; перед "Ягодином" близько 1 100, а перед "Рава-Руською" близько 600. 

Водночас учасники страйку пропускають по кілька вантажівок на годину і на виїзд, і на вʼїзд до Польщі.

Нагадаємо, польські перевізники, які вже більш як 10 днів страйкують на кордоні, блокують навіть вантажні машини з гуманітарною допомогою та паливом. Про це розповів заступник голови Мінрозвитку громад Сергій Деркач на підсумками відвідин пунктів переходу між двома країнами.

"Заяви про пропуск гуманітарної допомоги і небезпечних вантажів теж не відповідають дійсності. Ми зафіксували численні факти, коли цистерни з паливом та гуманітарка стоять в чергах", - наголосив він. 

Деркач заявив про інформування польської сторони про ці факти, оскільки Варшава заявляла про "безперешкодний перетин таких вантажів".

Як писали "Ми-Україна" раніше, напередодні в Мінрозвитку громад повідомили про заснування спеціального Штабу допомоги українським водіям. Його головне завдання полягає у забезпеченні водіїв продовольством, водою, ліками та пальним. У відомстві також заявили, що спільно з профільними відомствами працюватиме над евакуацією водіїв в Україні за потреби. 

 

Головне