До переліку спонсорів війни вже внесли 24 000 осіб, - НАЗК

До переліку спонсорів війни вже внесли 24 000 осіб, - НАЗК

До переліку спонсорів та причетних до російського вторгнення в Україну вже внесено 24 000 осіб. Про це в ефірі телемарафону заявив голова Національного агенства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков, передає "Укрінформ".

Він зазначив, що будь-яка іноземна компанія, яка продовжує працювати у рф, спонсорує вбивства українців.

"Національне агентство з питань запобігання корупції з перших днів війни на пропозицію Міністерства закордонних справ ідентифікує причетних до російської війни. Ми створили найбільшу у світі базу причетних до війни. Це 24 000 осіб. В Україні за рахунок функціонування цієї бази накладено санкції на найбільшу в світовій історії кількість осіб", - заявив Новіков в ефірі.

За словами голови НАЗК, окремою частиною цього проєкту є міжнародний реєстр спонсорів війни. До нього вносять міжнародні компанії, які досі працюють у країні-агресорі. Він автоматично індексується спеціальною базою даних, тому будь-який банк або закордонне відомство побачить що та чи інша компанія підсвічуються позначкою як та, яка фінансує війну.

"57% споживачів у світі дотримуються стандартів споживання продукції та послуг у соціально відповідальних компаній. Тобто, насправді це величезний репутаційний тиск для того, щоб такі компанії зазнавали втрат через свою участь у російській війні", - підсумував Новіков.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) включило німецького ритейл-гіганта Metro AG (“Метро”) до списку міжнародних спонсорів війни. Відповідне рішення було прийняте з огляду на позицію керівництва стосовно продовження роботи в росії.

Головне