Біткоїн та інші криптовалюти раптово впали в ціні: що трапилося

Біткоїн та інші криптовалюти раптово впали в ціні: що трапилося

У ніч на п'ятницю, 18 серпня, одночасно обвалилася вартість основних валют. За даними CoinMarketCap, минулої ночі ціна біткоїна різко впала з майже 29 тисяч доларів до 25 тисяч.

Станом на 14:25 біткоїн коштує 26 419 доларів. Таким чином, за добу вартість цієї криптовалюти зменшилася досить суттєво.

Також впала ціна і інших криптовалют, а саме ефіру, Litecoin, XRP та інших. Зменшення їхньої вартості перевищило 10%.

У той же час видання Bloomberg зазначає, що причиною падіння ціни криптовалют могла стати публікація у Wall Street Journal про скорочення компанією SpaceX своїх запасів біткоїна.

"Нічне падіння вартості біткоїна стало найбільшим з листопада 2022 року. Однією з причин раптового обвалу на крипторинку стала публікація у Wall Street Journal про те, що SpaceX Ілона Маска скоротила свої запаси біткоїна на 373 млн доларів, які компанія придбала у 2021-2022 роках", - йдеться у повідомленні.

Такої ж думки дотримуються і деякі аналітики. 

"Кожного разу, коли є гучне ім'я в галузі, що продає біткоїн, особливо хтось такий впливовий, на зразок Ілона Маска, це чинитиме тиск на ціну", - висловив свою думку аналітик EToro Джош Гілберт.

У той же час дехто називає ситуацію на ринку криптовалют спекуляцією.

Вночі біткоїн впав в ціні
Вночі біткоїн впав в ціні

Як повідомляли "Ми-Україна", від початку повномасштабного вторгнення росії Україна отримала 225 мільйонів додарів у вигляді криптодонатів. Найбільше донатів прийшло в криптовалюті USDT (83 мільйони доларів), на другому місці – Ether (79 мільйонів доларів), а на третьому – Bitcoin (41 мільйон доларів). 

Головне