Азія скоротила імпорт російського ЗПГ до мінімуму серпня 2021 року, - Bloomberg

Азія скоротила імпорт російського ЗПГ до мінімуму серпня 2021 року, - Bloomberg

Попри відсутність санкцій на російський зріджений природний газ азійські споживачі швидко скорочують закупівлі ЗПГ з рф. За підсумками червня обсяги обвалилися на 15%, сягнувши мінімальних показників, зафіксованих практично два роки тому - у серпні 2021 року, пише Bloomberg.

І хоча саме цей російський ресурс не є об'єктом санкцій ЄС та США, покупці з Азії намагаються за можливості його уникати. Видання наголошує, що нині, враховуючи глобальне зростання пропозиції, робити це не важко.

Джерела Bloomberg розповіли, що японські комунальні служби вимагають від продавців альтернативних постачань. Водночас кінцеві споживачі у Південній Кореї відмовилися від купівлі російського ЗПГ на спотовому ринку.

Навіть імпортери з Китаю, які упродовж усього минулого року інтенсивно нарощували поставки зрідженого газу з рф, тепер їх так само активно скорочують. За оцінками видання, вказаний покажчик скоротився за підсумками червня удвічі проти травня.

Нагадаємо, раніше цього місяця Reuters дізналось, чим Індія стала розплачуватись з рф за нафту. Низка місцевих нафтопереробних заводів, яка закуповує російський ресурс, почала розраховуватись з Москвою юанями.

Видання зазначає, що шукати альтернативу долару як росію, так і її клієнтів змусили численні санкції, запроваджені проти агресора західними країнами. Зважаючи на обмежувальні заходи юань почав відігравати дедалі важливішу роль у фінансовій системі рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, очільник американського ЦРУ Вільям Бернс переконаний, що керівник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин має боятися помсти російського диктатора Володимира Путіна за заколот, який той влаштував 24 червня 2023 року.



Головне