Збірка FPV-дронів вдома: чому це не допоможе виграти війну

Збірка FPV-дронів вдома: чому це не допоможе виграти війну

Пропозиція Федорова щодо збірки дронів може вистрілити тільки у тому разі, якщо розглядати таку ініціативу як первинну ланку з навчання первинним навичкам збірки дронів та взагалі виробничої діяльності в Україні.

Оскільки через системну деіндустріалізацію почали забувати що це таке. Особливо ця тенденція підсилилась з 14 року, коли різноманітні пройдисвіти, які називають себе "реформаторами" почали розповідати, що Україна повинна бути "аграрною наддержавою" та "промисловість це спадок совка". Та іншої туфти. Що коштувало життям десяткам тисяч українців, оскільки немає, а ні промислових майданчиків для розгортання виробництва зброї, а не необхідної кількості людей з навичками промислового виробництва.

Оскільки є залізний закон ще з 17 століття - "аграрні країни" завжди програють війни промисловим.
Яскравим прикладом є програш у Громадянській війні США Південних штатів, оскільки вони спеціалізувалися на рабській праці та експорті аграрної сировини.

Є гарна книга з цієї теми Історія Громадянської війни в США 1861—1865, автор Роудс. Там досить чітко написано, що Північ їх перетиснуло промисловим виробництвом зброї. І вже у ті часи досить важко було купити просто так зброю за кордоном. Навіть у Британській імперії, яка симпатизувала Півдню.

Як виявив час після 24 лютого зерном чогось не сильно повоюєш. А союзники не постачають достатньої зброї з різних причин.

Так, ось. Ініціатива Федорова може вистрілити, якщо це буде розглядатися як первинна ланка перепідготовки людей та пошук нових ідей. Далі повинні підключатися протех., училища та університети. Але все одно масштабуванням виробництва повинні займатися великі приватні підприємства, які зможуть забезпечувати серійне виробництво.

Саме на таких підприємствах повинні працювати люди, які можуть здобувати первинні навички в рамках "ініціативи Федорова". Тобто це повинна бути СИСТЕМА з державною підтримкою, в яку повинні бути залучені мільйони людей.

Тим більш, що клепати зараз дрони кустарним способом - це шлях в нікуди. росія виходить на промисловий рівень плюс постійно удосконалює. В кустарних умовах виграти таку гонитву озброєнь неможливо. Без державного фінансування, без фінансування наукових розробок, без довгострокових контрактів.

Тарас Загородній, керуючий партнер “Національної антикризової групи”

Головне