Реальна загроза: "хороші росіяни" в українському виборчому процесі

Реальна загроза:

Якщо виборча кампанія все ж почнеться (а ймовірність цього висока, бо союзники зацікавлені в збереженні легітимності української влади, в якої збігає термін повноважень), всі ці "хороші русскіє" в медіапросторі стануть потужною міною вповільненої дії.

Українські медійники самі, ніхто не примушував, зробили "хороших русскіх" популярними. Зробили їх обов'язковим і неодмінним елементом інформаційного ландшафту: без них якось не комільфо взагалі розмовляти про Україну, війну, майбутнє...

І ні в кого не спрацював запобіжник: що український медійний простір дуже обмежений, а така концентрація "хороших русскіх" в малому об'ємі - надмірна і небезпечна.

А в умовах політичної кампанії розкручені "хороші русскіє", що сидять по закордонах - копійчаний і масовий ресурс. Так що не дивуйтесь, що з початком виборчого сезону саме всілякі Латиніни і Піонтковські розповідатимуть простим українцям, за кого їм варто голосувати. Хто тут правильний кандидат і партія, а кому немає місця в політиці.

По суті це дуже серйозна загроза - яку медійники "просто так" (за інерцією, з ліні, з небажання розшукувати українських чи європейських фахових експертів) власноруч формували протягом 1,5 років. І з ефірів це лайно не викинуть: вже ж розкрутили, вклались, та й ресурс дешевий, і налагоджено все як годинник... Ідеальний продукт для заробляння на посередництві, якщо послуги "хороших русскіх" запропонувати штабам.

Олексій Голобуцький, заступник директора Агентства моделювання ситуацій, політтехнолог

Головне