Нова тактика рф: локальні гуманітарні кризи у великих містах України

Нова тактика рф: локальні гуманітарні кризи у великих містах України

Зважаючи на все, нова тактика рф полягає не у знищенні всієї енергосистеми України цілком (що практично неможливо), а у створенні "колапсу окремих мегаполісів". Тобто у знищенні інфраструктури окремих великих українських міст.

Зараз особливо б'ють по Харкову та Одесі. Тобто мета очевидна – створення локальних гуманітарних апокаліпсисів із наростанням внутрішнього потоку біженців.

Головна мета – сформувати критичний приплив біженців до столиці.

Хтось у Москві точно перечитав Даймонда та його Колапс (розділ про Гренландію): катастрофа периферійних колоній вікінгів – потік біженців у центр – колапс.

Як я вже неодноразово пропонував, потрібно терміново в парламенті ухвалювати закон про території з підвищеним ризиком ведення бізнесу та високими соціальними ризиками (Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Чернігівська, Сумська області).

Зі створенням низки податкових пільг (зниження податків на працю) та запуском таких програм як державна гарантія роботи, дотування робочих місць та державна гарантія замовлень.

Навіть у гуманітарних цілях закуповувати товари у місцевих підприємств та передавати місцевому населенню. Дотувати витрати бізнесу та населення на альтернативне енергопостачання там, де це можливо.

Головне завдання - зберегти життя в цих областях, не дати їм перетворитися на пустку. Адже якщо звідти підуть люди – супротивник досягне своєї мети. А цього не має статися.

Олексій Кущ, економіст, фінансовий аналітик

Головне