Неспроможність ООН чи небажання: чому відсутня політична воля

Неспроможність ООН чи небажання: чому відсутня політична воля

У 30-х голодомор пережив народ України через політику більшовиків Кремля. А сьогодні людський мор і геноцид знову здійснює Кремль здійснює у країнах Африки, Близького Сходу, Південного Сходу і увесь світ не може вгамувати отого одного упиряку який засів у Кремлі. Та є ж ООН, є Ліга арабських держав, Африканський союз, БРІКС...

І конвой кораблів країн НАТО можна було б організувати. Процедура наступна: ООН офіційно звертається до НАТО з проханням забезпечити конвой мирних суховантажів, балкерів, надає їм мандат ООН і НАТО діє від імені усього світу.

І це не моє "ноу-хау". Такі прецеденти історія знає і я був їх свідком. У 1995 бу здійснена за таким принципом "Операція НАТО в Боснії та Герцеговині", також відома під кодовою назвою "Обдумана сила" (Deliberate Force).

Операція НАТО в Боснії та Герцеговині — це була серія повітряних бомбардувань авіацією НАТО позицій боснійських сербів у 1995 році під час Боснійської війни, перша значна військова акція Північноатлантичного Альянсу на просторах колишньої Югославії. Операцію було розпочато 30 серпня і проведено згідно з мандатом ООН за участю 400 літаків (у тому числі 222 бойових) і 5 000 особового складу з 15 країн. Офіційно операцію закінчено 20 вересня 1995 року, фактично — 15 вересня 1995 року.

Вдруге подібна операція за таким же ж принципом була проведена Операція Аталанта, протипіратська військово-морська операція Європейського союзу і НАТО, яка розпочалась 8 грудня 2008 біля узбережжя Сомалі. Пріоритетом операції була визначена охорона суден у прилеглих водах від сомалійських піратів.

Тому, пане Гутерес, припиніть ламати комедію, час діяти! Інакше ви станете співучасником геноциду і голодомору, які розпочала Москва.

Ростислав Демчук, журналіст, політичний оглядач, експерт з міжнародних відносин

Головне