Не дайте зламати вас: 4 поради як захиститися та ігнорувати хейт

Не дайте зламати вас: 4 поради як захиститися та ігнорувати хейт

Рівень агресії наразі зашкалює. Зокрема, це можна спостерігати в соцмережах. Сьогодні поговоримо про те, що робити, якщо вас хейтять?

Вивчіть чарівні слова. І мова не про "дякую" чи "будь ласка". А про слова які рятують від хейту. І звучать вони так: "Це не про мене". Кожна людина дає вам оцінку, виходячи з власних особливостей, комплексів, травм. А її слова - радше про неї саму. Отже, коли наступного разу зіткнетеся з хейтом одразу нагадайте собі: "Це не про мене".

Бережіть час. Наш час, наші сили - це надзвичайно цінні ресурси. Не витрачайте їх на неприємних людей. Тільки подумайте, скільки дорогоцінних хвилин розчиняються у пустопорожніх інтернет-баталіях! Натомість ви могли б витратити їх на спілкування з тими, кого любите, на добрі справи, на заняття, які наповнюють вас і роблять щасливим. На своєму YouTube-каналі я ніколи не відповідаю хейтерам, просто тому що мені шкода на це часу.

Працюйте над самооцінкою. Якщо вас щось дратує, значить з вас це стирчить. Образа потрапляє в ціль, тільки коли ми в глибині душі припускаємо, що те, що нам сказали - правда. Тож розвивайте впевненість у собі. І тоді черговий хейт пролунає для вас не як викриття, а як маячня.

Сприймайте хейт як популярність. Не хейтять тільки тих, хто нікому не цікавий. Натомість усі популярні люди стають жертвами хейтерів. Без винятків. Нещодавно мені на очі потрапив хейтерський допис знаєте про кого? Про Матір Терезу! Думаю, коментарі тут зайві.

Якщо ж вам знадобиться підтримка професійного психолога - записуйтеся на особисту чи онлайн консультацію.

Олена Шершньова, практикуюча психологиня

Головне