Нейросон - інноваційний підхід до лікування ментальних розладів

 Нейросон - інноваційний підхід до лікування ментальних розладів

Людина перебуває у різних функціональних станах: неспання, фазі повільного сну, фазі швидкого сну і трансових станах. Це принциво різні функціональні стани центральної нервової системи.

Сон складається з 4-5 циклів. Кожен цикл містить фазу повільного сну і фазу швидкого сну. Співвідношення цих фаз міняється з кожним циклом, а саме зростає представлення фази швидкого сну. Крім того це співвідношення залежності від подій які передували сну, також змінюється при різних соматичних і психічних розладах.

У фазі повільного сну характерним є повільні плаваючі рухи очей. У цю фазу сну людина не бачить сновидінь, відбувається висока синтетична діяльність в мозку, а в тілі домінує парасимпатична система (знижується інтенсивність дихання, зменшується частота серцевих скорочень, знижується артеріальний тиск, зростає активність шлунково-кишкового тракту), втрачається здатність зберігати сталу температуру тіла. Тіло розслаблене, а сон є поверхневим.

У фазі швидкого сну характерним є швидкі рухи очей. У цю фазу сну відбувається неймовірно інтенсивна психічна діяльність, реструктурується пам’ять, людина бачить сновидіння, в тілі домінує симпатична нервова система (зростає інтенсивність дихання, зростає частота серцевих скорочень, зростає артеріальний тиск, знижується активність шлунково-кишкового тракту). Спостерігаємо посіпування у тілі і дуже глибокий сон.

Тобто у фазу повільного сну ми відновлюємо енергетичні резерви, а у фазу швидкого сну – інформаційні ресурси. Від якості сну залежить якість життя і як пройде наступний день.

Проте від стресу, соматичних хвороб, депривації сну (прокидання від вибухів чи нічні чергування) змінюється структура сну. Це призводить до неуважності, втоми, психосоматичних розладів та відсутності відчуття відпочинку.

Загалом відбувається раннє старіння і зростає рівень захворюваності. Іноді можна відістапися і на третій день структура сну нормалізується. Проте у випадку хронічних розладів сну варто звернутися до сомнолога, невролога, отоляринголога для встановлення причини.

Якщо причина психологічна, то слід звернутися до психолога і якщо всі ці фахівці не допомогли рекомендовано отримати інноваційну терапію лікувального сну з тривалим нейромоніторингом – "Нейросон".

Ця процедура здійснюється бригадою фахівців і дозволяє відновити ментальне здоров’я, зокрема у осіб ригідних до психотерапії. Застосування нейроінтерфейсу, який під’єднує мозок пацієнта до комп’ютера дозволяє легко коректувати порушення у мозковій активності. Дана процедура є ефективною у терапії невротичних та психосоматичних розладів, гострої стресової реакції, депресії, ПТСР, хімічних та поведінкових адикцій, коморбідних емоційних розладів, хронічної втоми і виснаженні.

Бажаю Вам міцного сну з приємними сновидіннями.

Богдан Ткач, доктор психологічних наук, професор, засновник Української наукової школи нейропсихології

Головне