Як зробити День закоханих надзвичайним: прості та романтичні ідеї для нього та для неї

Як зробити День закоханих надзвичайним: прості та романтичні ідеї для нього та для неї

День святого Валентина або неофіційне свято усіх закоханих відзначаємо 14 лютого. Кохання і ніжність, які його супроводжують, іноді просто не витримають випробування комерціалізацією та він перетворюється на гібрид міжнародного дня чоловіка та 8 березня. Проте повернути романтику дню закоханих може кожен. Щоб зробити 14 лютого незабутнім, далеко не завжди потрібна купа грошей або тривалий час. "Ми – Україна" зібрав ідеї для романтичних подарунків та приємного вечора для пари, які чоловік або жінка можуть реалізувати напередодні свята.

Подарунок на День закоханих для нього або для неї

Подарунок зроблений власними руками – це зовсім не про економію, а про почуття. Докладаючи зусилля, фантазію, гумор, розуміння характеру партнера, ми доводимо що любимо, дбаємо, цінуємо. Ось кілька варіантів того, чим порадувати свою половинку.

Фотовиставка

Виставку фото можна влаштувати у кілька різних способів. Ефектною і вражаючою вона буде, якщо картки з вами удвох прикріпити до кульок із гелієм. Такі яскраві чи пастельних кольорів, звичайні або у формі серця під стелею вже запорука святкової атмосфери, але із спільними зображенням – це ще й зворушливо.

фото_кульки.jpg (88 KB)

Інші варіанти – кілька спільних фото у порожній рамці на мотузку. А якщо є натхнення, то мотузками із фотками можна затягнути ледь не усі кімнату. Будете разом розглядати зображення, пригадувати минуле і планувати майбутнє.

фото_рамка.jpg (117 KB)

Якщо спільних фото мало, але є окремі, ще до початку стосунків, можна поєднати їх між собою у колажі. Так можна уявити, наприклад, яким були б ваші спільний випускний вечір зі школи, вишу чи навіть дитячого садку, ювілей батьків, похід із наметами, подорож у гори, відвідини концерту, якби ви зустрілися раніше.

Панно

Зроблена власноруч дрібничка залишиться вдома, прикрашатиме його і, водночас, матиме для двох особливий сенс. Один з варіантів панно – рамка, яку ви наповните вирізаним сердечками із мапи найбільш визначних для вас місць (мапу можна роздрукувати самим). До прикладу, місце, де ви вперше поцілували один одного, не спали всю ніч, гуляли під зірками, освідчилися, усвідомили, що кохаєте, дізналися, що будете батьками, провели найвеселіші вихідні.

панно_місця.jpg (25 KB)

Весело робити і приємно отримувати у подарунок стрінг-арт у формі серця, слова LOVE. Матеріали найпростіші: дерев'яна дощечка, власноруч зроблений ескіз на ній, жменька обойних цвяхів та яскраві нитки. Для виготовлення знадобиться небагато часу.

панно)стрінг_арт.jpg (59 KB)

Книга купонів

Це подарунок від людини і для людини із фантазією та почуттям гумору. Книгу купонів можна зробити із зошита, альбому, блокноту, зшивши між собою листи паперу. Варіантів безліч, але найголовніше, що саме буде у ній. А наповненням мають бути купони на те, що ви згодні зробити для своєї половинки, коли вона відірве та пред'явить купон або ваучер.

купони.jpg (89 KB)

Даємо варіанти:

  • Приготую на вечерю (обід, сніданок) якусь улюблену страву. Краще заздалегідь вказати назву, так веселіше: борщ, смажену картоплю, круасани, пиріжки, яєчню.
  • Влаштую пікнік. Теж цікавіше вказати, де, із чим та коли саме. Наприклад, на березі Дніпра біля мосту із бургерами рано вранці в суботу, із шампанським у парку в середу ввечері, на пів дорозі між роботою і домом із варениками в обід у п'ятницю.
  • Годину читатиму книгу вголос. Можна додати якусь з улюблених своєї половинки.
  • Танець на кухні під якусь значущу для обох пісню.
  • Тиждень (день, три дні) домашніх обідів із собою на роботу.
  • Сеанс чи кілька сеансів масажу.
  • Тиждень компліментів щодня зранку.
  • Спільні відвідини вистави/концерту/музею/виставки – що вибере половинка.
  • Виконання хатніх справ, від яких зазвичай відлинюєте. Наприклад, покосити газон, відмити плиту, вимити вікна.

За що кохаю?

"Я тебе кохаю" декому в принципі сказати нелегко, але ще важче розказати, що саме цінуєш у людині. В якості подарунка і доказу того, що ви постійно думаєте про свою пару, можна оформити це у два способи.

Роздрукувати абетку чи придбати вже роздруковану і з прив'язкою до кожної літери вказати, чому саме ви любите. Є "важкі" літери, до прикладу "Ю" або "Х", тож доведеться докласти зусиль. В даному випадку підказуємо: "Ю" – "Ювелірна майстерність, з якою ти знаходиш пояснення складним речам"; "Х" – "Хаос ти можеш перетворити на порядок".

абетка.jpg (121 KB)

Інший спосіб розповісти коханій чи коханому, чому почуття глибокі – написати це на кожній карті у колоді. Їх 52, а із двома джокерами – 54, стільки причин і здатність їх описати точно оцінять.

карти.jpg (297 KB)

План побачень

"Завтра підемо у ресторан", "у найближчу суботу плануємо вечерю біля вогнища", "о 19.00 зустрічаємося посередині мосту", "весь день гуляємо у парку", "сьогодні прогулянка набережною". Різні варіанти романтичних та приємних побачень можна запланувати і подарувати у кілька способів.

Їх можна покласти у скриньку на листках паперу із конвертами, а на кожному написати за яких умов його відкрити. Наприклад: "Відкрити, якщо образив/образила", "Відкрити, якщо стане сумно", "Відкрити, коли розквітне бузок".

Усі варіанти, на які ви спроможні без зайвих умов, можна написати на маленьких аркушах і у вигляді сувоїв наповнити ними красиву банку чи коробку.

Банка_з_побаченнями.jpg (137 KB)

Можна піти ще більш складним шляхом і запланувати побачення до кінця року і позначити їх наліпками на календарі відривному чи перекидному.

Букет

Звісно красивий букет квітів приємно отримати в подарунок і порадувати він може як жінку, так і чоловіка. Але тематичні букети можна робити майже із будь-чого, відштовхуючись від уподобань, побажань чи характеру людини.

Якщо чоловік або жінка люблять готувати, це може бути букет із пряних трав: розмарин, тім'ян, базилік, петрушка, кінза, кріп, м'ята, шавлія. Композицію можна зібрати з білизни, шкарпеток, панчіх, колгот, засобів для догляду, алкоголю. Потрібна красива обгортка та шпажки чи палички, до яких предмети кріплять скотчем.

букет_неїстівний.jpg (509 KB)

Зробити можна і їстівний букет: солодкий, з цукерок, маршмеллоу, зефіру, мармеладу, фруктів, сухофруктів, чи не солодкий, з сиру та м'ясних продуктів.

букет_їстівний.jpg (510 KB)

Як зробити День закоханих значним?

Є способи, які плануються заздалегідь: вечеря в улюбленому ресторані, де треба замовити столик, концерт, кіно чи вистава, на які потрібно придбати квитки. Можна влаштувати романтичну вечерю вдома при свічках, із приємною музикою та легкими стравами та закусками, продукти для якої можна придбати напередодні.

Але таку дату для двох можна зробити більш значною. Кілька варіантів можна поєднати між собою, і тоді це 14 лютого стане важливішим, ніж день будь-якого іншого побачення.

Спільний донат на користь захисників, разом здати кров цього дня – це те, що об'єднує двох людей, символізує та підтверджує їхнє бачення перемоги та майбутнього. А після цього спільний вечір теж можна зробити цікавішим та приємнішим.

Квест

Якщо передбачається подарунок коханій чи коханому, неважливо, дорогий він чи ні, придбаний чи зроблений власноруч, презентувати його можна у вигляді квесту. Тобто заховати його десь, а до місця треба дістатися завдяки підказкам або вказівкам. Вони можуть бути прямими. Наприклад, спершу кажете: подивись під килимком біле дверей. Там буде записка, де шукати підказку далі, і так до фіналу. Ховати записки можна де завгодно: у кармані банного халату, у банці із кавою, за картиною, серед інструментів, на зовнішньому підвіконні, у поштовій скриньці, шкатулці з прикрасами, під меблями чи за ними.

До вказівок можна підійти і більш творчо, заставити свою половинку думати, згадувати, докладати зусиль. Наприклад, "наступна підказка у книжці, про яку ми говорили на першому побаченні", "вказівка біля останнього спільного фото перед весіллям".

сховати_подарунок.jpg (109 KB)

Реконструкція

Можна відновити із максимальною точністю якесь значне для вас побачення, дату, подію і навіть важливу розмову. Спільні спогади реанімує музика, яка тоді звучала, звуки природи, власні фото чи зображення місця з інтернету, листи, переписка у месенджерах, ті самі страви і напої, квіти та одяг.

романтичне_побачення.jpg (39 KB)

Спільний час разом

Кіномарафон у День закоханих очевидна і проста ідея. Це, звісно, може бути перегляд кіно, яке ви обидва любите чи вже давно хотіли подивитися. Але це свято кохання, тому кіно має бути про нього, і потрібен баланс між смаками, романтика без надмірності. Пропонуємо кілька фільмів, які можна подивитися разом, не захлинувшись при цьому сльозами.

"Влада місяця" (1987 р.) із Шер та Ніколасом Кейджем у головних ролях. Це розповідь про почуття, які спалахують несподівано, всупереч колишнім планам та намірам.

"Квартира" (1960 р.) із Джеком Леммоном та Ширлі Маклейн. Комедія, яку багато з визначних сучасних режисерів називають обов'язковою для перегляду.

"Коли Гаррі зустрів Саллі" (1989 р.) із Мег Раян та Біллі Крісталом. Історія людей, які до усвідомлення своїх справжніх почуттів йшли і через різні форми своїх стосунків, і через низку веселих ситуацій.

"Сабріна" (1954 р.) із Одрі Гепберн та Гамфрі Богартом. Це класична, красива мелодрама, герої якої проходять шлях помилок і щодо власних почуттів, і щодо оцінки один одного.

"Опівночі в Парижі" (2011 р.) режисера Вуді Аллена. Із легким та тонким почуттям гумору кіно розповідає, як шукати себе та зрозуміти свої прагнення, поринаючи у минуле.

"День бабака" (1993 р.) із Біллом Мюрреєм та Енді Мак-Давелл. Фільм кумедний із багатьма смисловими шарами і один із них про те, що декому потрібно безліч часу, щоб навчитися кохати людину, яка постійно поруч. І ще чимало часу, щоб це стало взаємним.

"Зоряний пил" (2007 р.) за мотивами роману Ніла Геймана. Фентезі, в якому казкове життя виявляється таким самим суворим та брутальним, як звичайне, а відносини складнішими, ніж "закохалися з першого погляду та жили довго і щасливо".

"Збірка промінців надії" (2012 р.) із Бредлі Купером та Дженніфер Лоренс. Історія двох людей, яким через емоційні травми у минулому надто складно дається зближення.

"Фортепіано" (1993 р.) із Голлі Гантер та Гарві Кейтелем у головних ролях. Костюмна мелодрама із прекрасним саундтреком про двох людей, які йдуть один до одного за покликом пристрасті і всупереч суспільним правилам.

Проте мало що зближує двох так, як танец. Завдяки навчальним відео, у День святого Валентина ви можете вивчити основні па та рухи тих, які давно хотіли опанувати – вальс, танго, фокстрот, румба, самба. У ньому задіяні тільки двоє, ніхто не оцінюватиме, немає чого соромитися. Тільки ваші почуття один до одного та музика. Щось більш романтичне годі й шукати.

танець.jpg (41 KB)

Нагадаємо, що раніше "Ми - Україна" розповідав про десять визначних українських фільмів, які доводять незламність нашого народу. 

Головне