Латвія не поїде на інавгурацію Путіна, – МЗС

Латвія не поїде на інавгурацію Путіна, – МЗС

Представники Латвії не будуть відвідувати так звану "інавгурацію" російського правителя Володимира Путіна 7 травня. 

"Представники посольства Латвії не будуть присутні на інавгурації очільника країни-агресора, яка атакує усе, що цінне для нас. Міжнародний кримінальний суд розшукує Володимира Путіна у зв’язку з воєнними злочинами", – заявила очільниця відомства Байба Браже.

У візиті на подію, яка відбудеться 7-го травня, також вже відмовили Чехія та Естонія.

Чеський міністр закордонних справ Ян Ліпавський у неділю, 5 травня, оголосив, що уряд відкликав посла Чехії в Росії Вітезслава Півоньку, і на інавгурації Путіна у вівторок чеського представника не буде.

А міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна в коментарі місцевим ЗМІ також підтвердив відсутність естонського представника на путінському спектаклі 7 травня.

Нагадаємо, помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що рф втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Фінляндія, відома своїм високим рівнем готовності до оборони, вживає заходів для посилення своєї військової могутності у відповідь на дедалі агресивнішу поведінку росії.

Головне