росія хоче втягнути Грузію у війни в Україні, – помічник держсекретаря США

росія хоче втягнути Грузію у війни в Україні, – помічник держсекретаря США

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що рф втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. 

"Саме росія втягує Грузію у війну в Україні. росія розпочинає будівництво гігантського військового порту на окупованій нею території Грузії. Продовжуються викрадення, а іноді й убивства громадян Грузії, продовжує окупувати територію", – заявив він.

Натомість помічник держсекретаря США похвалив Тбілісі за "мудре" рішення - уряд Грузії не дозволив рф провести військові вантажі та товари через свою територію, як того бажала росія.

"Протягом деякого часу росія намагалася переправляти військові вантажі або товари, які використовуються у військових цілях для виробництва боєприпасів через територію Грузії. Уряд Грузії прийняв мудре рішення, спробував зупинити це, наскільки це було в його силах, і він зробив хорошу роботу. Тому це саме росія намагається втягнути Грузію у цю війну", – додав Джим О'Брайєн.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила та затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала координати для масованих авіаобстрілів. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, головне управління розвідки уразило морським безпілотником російський швидкісний катер у районі бухти Вузька тимчасово окупованого Криму. Про це повідомляють в ГУР МОУ.

Головне