Жан Беленюк анонсував завершення спортивної кар'єри після Олімпіади-2024

Жан Беленюк анонсував завершення спортивної кар'єри після Олімпіади-2024

Український греко-римський борець Жан Беленюк, зізнався, що Олімпіада в Парижі, ймовірно, стане його останнім турніром у кар’єрі. Він планує завершити спортивну кар'єру і продовжити роботу в парламенті.

Про це повідомив спортсмен в інтерв'ю “Чемпіону”.

“Зараз мені складно уявити себе і державу через п’ять років. На цей момент я активний спортсмен, але за тиждень, скоріше за все, вже йду на пенсію. Паралельно працюю в українському парламенті, тож мені точно є чим зайнятися у моменті.”, - розповів Беленюк.

Беленюк також висловив бажання щодо закінчення війни на українських умовах, відновлення економіки та повернення мільйонів українців додому. Він наголосив на необхідності гарантій безпеки від партнерів, оскільки загроза з боку рф залишається.

“Тож наразі середньострокових планів не будую, адже невідомо, що буде за рік. Що вже казати за п’ять років. Єдине, знаю, що спорт в моєму житті залишиться назавжди. Яка моя роль буде в ньому - це питання відкрите. Може, піду в бізнес. Може, буду займатися настільним тенісом”, - додав він.

Він також зазначив, що робота в парламенті дозволила йому глибше зрозуміти політичні процеси і розширити світогляд. 

“Зараз чітко розумію процеси комунікації держави зі сферою спорту. Розумію, хто за що відповідає, яким чином впроваджуються ті чи інші рішення. Які інстанції відповідають за певні вектори розвитку. Є розуміння причино-наслідкового зв’язку. І це стосується не тільки спорту.”, - сказав Беленюк.

Довідка.

33-річний Жан Беленюк є срібним призером Ріо-2016 та олімпійським чемпіоном Токіо-2020.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Ярослава Магучіх стала олімпійською чемпіонкою зі стрибків у висоту, а Ірина Геращенко виборола бронзову нагороду на Олімпіаді-2024.

Головне