Українська легкоатлетка Рижикова виборола "бронзу" на етапі Діамантової ліги

Українська легкоатлетка Рижикова виборола

Українська легкоатлетка Анна Рижикова здобула бронзу на четвертому етапі Діамантової ліги в Рабаті, Марокко.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Спортсменка посіла третє місце в бігу на 400 метрів з бар'єрами, встановивши свій найкращий результат сезону - 55,09 секунди.

Рижикову випередили дві спортсменки з Ямайки: Рассел Клейтон з часом 53,98 секунди і Шіан Селмон з результатом 54,27 секунди.

Для Рижикової виступ на етапі в Марракеші був другим у сезоні та першим в рамках Діамантової ліги. Свій перший забіг на 400 м з бар'єрами Анна виграла з результатом 55.83 секунди і допомогла Україні кваліфікуватися на Олімпіаду-2024 в змішаній естафеті 4х400 метрів.

У Марракеші в рамках Діамантової ліги мали змагатися дві українські бігунки, але Вікторія Ткачук не брала участі в етапі. Таким чином, Рижикова була єдиною представницею України. Це її перший подіум на рівні Діамантової ліги з 30 червня 2022 року.

Нагадаємо, український легковаговик Денис Берінчик (19-0; 9 КО) здобув перемогу у головній події боксерського вечора в Сан-Дієго (США). Спортсмен переміг мексиканця Емануеля Наваррете в бою за вакантний титул чемпіона світу за версією WBO в легкій вазі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни поширюють фейки про перемогу українського боксера Усика.

Головне