У МОК презентували особливі медалі Олімпіади-2024

У МОК презентували особливі медалі Олімпіади-2024

Міжнародний олімпійський комітет представив унікальний дизайн медалей Літніх Олімпійських ігор 2024 року у Парижі, які будуть містити маленькі фрагменти металу з Ейфелевої вежі, щоб забезпечити їх унікальністю.

Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

Кожна медаль має у собі частинку оригінальної металевої конструкції Ейфелевої вежі, яка буде використана у вигляді шестикутного фрагмента. Головний організатор Олімпійських ігор, Тоні Естанге, пояснив, що такий підхід дозволяє зробити медалі "унікальними та неповторними".

Втілення цієї ідеї виявилося складним завданням, і компанія Chaumet взялася за його вирішення. Вона розробила технологію, яка поєднує золото, срібло та бронзу з металом, що становить головний символ Парижа.

Довідка.

Олімпійські ігри 2024 року розпочнуться 26 липня і триватимуть до 11 серпня. Понад 10 тисяч спортсменів візьмуть участь у 48 дисциплінах.

Нагадаємо, попри те, що допуск російських атлетів шокував та обурив багато країн у світі, жодна з них так поки що і не заявила про свою готовність бойкотувати міжнародні спортивні змагання у Парижі.

Видані українські спортсмени закликали Францію та організаторів Олімпійських ігор 2024 анулювати ліцензії, видані атлетам-представникам країни-агресорки та не допускати їх до участі у змаганнях. Відритий лист проти участі росіян в Олімпіаді вони адресували главі французької держави Еммануелю Макрону, очільниці Мінспорту Амелі Удеа-Кастері, а також пані меру столиці Франції Анн Ідальго.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Шмигаль приїде у Варшаву на засідання урядів України і Польщі.

Головне