"Шахтар" оголосив про завершення співпраці з головним тренером ван Леувеном

Футбольний клуб "Шахтар" розірвав контракт з головним тренером команди Патріком ван Леувеном. Інформація про це була опублікована на офіційному сайті клубу.

У повідомленні вказано, що клуб залишають як нідерландський спеціаліст, так і його тренерський штаб.

"ФК "Шахтар" офіційно оголошує про припинення дії контракту з головним тренером Патріком ван Леувеном. Разом із наставником клуб залишає тренерський штаб", - повідомила пресслужба ФК.

Також у футбольному клубі висловили подяку ван Леувену і його асистентам за співпрацю та побажали успіхів і перемог.

Як відомо, Патрік ван Леувен почав тренувати "гірників" у липня поточного року. Від того часу "Шахтар" під керівництвом Леувена провів 12 офіційних матчів. 

Довідка. Патрік ван Леувен розпочав карʼєру футбольного тренера на початку 2000-х. Спочатку він був помічником голови академії "Шахтаря", а згодом і сам очолив її. У 2013 року Патрік став директором казахстанської команди "Кайрат", який покинув у 2015 році. 24 червня 2016 року ван Леувен приєднався до "Маккабі" (Тель-Авів), з яким здобув титул володаря Суперкубка Ізраїлю та зайняв друге місце у Прем'єр-лізі і виграв Кубок Ізраїлю.

28 червня 2022 року Патрік ван Леувен був призначений головним тренером українського клубу "Зоря" (Луганськ) на 3 роки. А в липні 2023 року ван Леувен став головним тренером донецького "Шахтаря".

Як повідомляли "Ми-Україна", збірна України з футболу здобула перемогу у матчі відбору Євро-2024 зі збірною Північної Македонії. Українська команда закінчила гру з рахунком 2:0.

Головне