Рішення про участь російських спортсменів в Олімпіаді-2024 ще не прийнято, - президент МОК

Рішення про участь російських спортсменів в Олімпіаді-2024 ще не прийнято, - президент МОК

Рішення про участь російських спортсменів в Олімпійських іграх у березні 2024 року ще не прийнято.

Про це заявив президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах під час олімпійського саміту в Парижі, пише видання Inside the Games.

При цьому раніше в МОК зазначали, що росіяни взагалі будуть відсторонені від участі в Олімпіаді, але пізніше в Комітеті змінили думку та закликали міжнародні федерації повернути російських спортсменів до змагань під нейтральним прапором, якщо вони не підтримують повномасштабне вторгнення рф в Україну.

За словами Томаса Баха, зараз рішення щодо участі росіян не прийнято і це не буде відомо до березня 2024 року, аж поки не відбудеться наступне засідання виконавчої ради.

"Ми не обговорювали це питання на зустрічі Виконавчої ради. Ще розглянемо, якою є геополітична ситуація та як вона впливає на спорт. Ми врахуємо нещодавні рішення ООН щодо тих питань, які відповідають олімпійському руху та відповідають принципам МОК", - додав президент Комітету.

У 2022 році, після повномасштабного вторгнення рф в Україну, було заборонено проводити Олімпійські ігри на території росії чи Білорусі. Символіка обох країн під час змагань є забороненою.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відсторонив Олімпійський комітет росії внаслідок включення у четвер, 5 жовтня, російською федерацією "спортивних організацій" з Донеччини, Луганщини, та Херсонщини та Запоріжжя. 

Головне