Олімпіада-2024: український дзюдоїст здобув першу перемогу з дзюдо

Олімпіада-2024: український дзюдоїст здобув першу перемогу з дзюдо

Український дзюдоїст Дільшот Халматов здобув першу перемогу на Олімпійських іграх 2024 року, перемігши у першому раунді змагань представника Узбекистану Достона Рузієва.

Про це повідомляє Telegram-канал “Ми-Україна”.

Завдяки цій перемозі Халматов вийшов у 1/8 фіналу, де його суперником стане Єлдос Сметов з Казахстану. Наш спортсмен виступає у ваговій категорії до 60 кг.

UPD: Після перемоги над Достоном Рузієвим з Узбекистану, киянин Халматов у 1/8 фіналу змагань зазнав поразки від дворазового призера Олімпійських ігор Єлдоса Сметова з Казахстану, завершивши свій виступ достроково.

27 липня, представники національної збірної України змагаються за медалі в одинадцяти видах спорту. Серед тих, хто боротиметься за нагороди: Дільшот Халматов (дзюдо), Вікторія Кесарь та Анна Письменська (стрибки у воду), Юлія Бірюкова (велоспорт), Влада Харькова, Олена Кривицька та Джоан Фейбі Бежура (фехтування).

Нагадаємо, Україні вдалося мінімізувати присутність росіян на Олімпійських іграх. В.о. міністра молоді та спорту Матвій Бідний повідомив, що на спортивних локаціях заборонена будь-яка російська символіка, і навіть не чути російської мови. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, Україна зберегла розмір призових винагород для олімпійців на попередньому рівні. За золоту медаль спортсмен отримає від держави 125 тисяч доларів.

Головне