Ольга Харлан завоювала золото на етапі Кубка світу з фехтування

Ольга Харлан завоювала золото на етапі Кубка світу з фехтування

Українська фехтувальниця Ольга Харлан здобула перше "золото" у поточному сезоні Кубка світу на етапі у столиці Перу, Лімі. У фінальному поєдинку вона перемогла угорську спортсменку Елізабет Тарковскі з рахунком 15:12.

Про це повідомляє НОК України.

Цей етап у Лімі став другим у поточному сезоні Кубка світу з фехтування на шаблях. На першому етапі в Алжирі Харлан виборола срібну медаль, яка стала для неї 30-ю на такому рівні змагань.

На другому етапі змагалися п'ять українських шаблісток. Єлизавета Мельничук не змогла пройти в основний раунд, Олена Кравацька вибула в 1/32 фіналу, а Аліна Комащук та Юлія Бакастова зазнали поразок у 1/16 фіналу. Проте Ольга Харлан зуміла прорватися до фіналу й там здобула золоту медаль.

Це вже 14-те золото в кар'єрі Харлан, а загалом на її рахунку 31 медаль на змаганнях такого рівня.

Нагадаємо, Ольга Харлан є чотириразова олімпійська чемпіонка. У липні цього року вона відмовилася потиснути руку росіянці Анні Смірновій після поєдинку. Інцидент стався на Чемпіонаті світу з фехтування. Спочатку Харлан вирішили не дискваліфікувати після її вчинку, однак потім Міжнародна федерація фехтування все ж передумала.

Згодом ляльку "Барбі" на честь фехтувальниці Ольги Харлан, яка відмовилася потиснути руку росіянці після поєдинку, виставили на благодійний аукціон.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Збірна України з футболу дізналася суперників у групі Ліги націй.

Головне