Марта Костюк вперше вийшла у фінал турніру WTA 500

Марта Костюк вперше вийшла у фінал турніру WTA 500

Українська тенісистка Марта Костюк пробилася до фіналу хардового турніру WTA 500 у Сан-Дієго. У півфіналі вона перемогла п'яту ракетку світу Джессіку Пегулу зі Сполучених Штатів, що стало найбільшою перемогою в її кар'єрі.

Це вже третій поєдинок між Костюк та Пегулою. Попередні два матчі, які відбулися в Цинциннаті в 2022 році та на Australian Open-2023, виграла американка. Але цього разу Костюк вперше зуміла обіграти суперницю з топ-5 світового рейтингу.

21-річна Марта Костюк, яка зараз займає 34-е місце у рейтингу WTA, розпочала свій шлях на турнірі у Каліфорнії перемогою над американкою Енн Лі. У другому колі вона здолала австралійку Тайлу Престон, а у чвертьфіналі обіграла росіянку Анастасію Павлюченкову.

Тепер Костюк вперше в кар'єрі зіграє у фіналі турніру WTA 500. У 2023 році вона виграла свій дебютний титул WTA 250 в Остіні.

Фінал турніру в Сан-Дієго відбудеться у ніч на 4 березня, приблизно о 1:00 за київським часом. Там Костюк зіграє проти британки Кеті Бултер, яка займає 49-е місце у рейтингу WTA.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Ярослава Магучіх стала віце-чемпіонкою світу зі стрибків у висоту в приміщенні. Магучіх стала срібним призером, показавши результат 1,97 м. Вона не змогла перестрибнути планку на висоті 1,99 м.

Головне