Магучіх офіційно стала світовою рекордсменкою зі стрибків у висоту

Магучіх офіційно стала світовою рекордсменкою зі стрибків у висоту

Міжнародна федерація легкої атлетики World Athletics офіційно ратифікувала новий світовий рекорд Ярослави Магучіх у стрибках у висоту.

Про це повідомляється на сайті організації.

Попередній рекорд належав болгарській спортсменці Стефці Костадіновій, яка в 1987 році подолала планку на висоті 2.09 метра. Однак на етапі Діамантової ліги в Парижі цього року Магучіх з першої спроби подолала 2.10 метра, побивши рекорд, який тримався 37 років. До цього її найкращий показник становив 2.06 метра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивне інтерв'ю з Ярославою Магучіх - Про донати АЗОВу, меми з ковдрою і закулісся Олімпіади

World Athletics залишалося лише офіційно затвердити цей результат, що включало перевірку на відповідність вимогам, проведення допінгконтролю та інші необхідні перевірки. Після завершення всіх процедур Магучіх стала першою українкою в історії, яка офіційно володіє активним світовим рекордом у легкій атлетиці. До цього останньою такою українською рекордсменкою була Наталія Добринська у п’ятиборстві, поки в 2023 році її рекорд не побила бельгійка Нафіссату Тіам.

У 2024 році Магучіх не тільки встановила новий світовий рекорд, але й виграла своє перше олімпійське золото, обійшовши австралійку Ніколу Оліслагерс у фіналі з результатом 2.00 метра.

За підсумками сезону World Athletics номінувала Ярославу Магучіх на звання найкращої легкоатлетки 2024 року серед небігових дисциплін. Фінальна трійка претенденток буде визначена 4 листопада.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, кенійська бігунка Рут Чепнгетіч встановила новий світовий рекорд у жіночому марафоні. Під час забігу в Чикаго 13 жовтня атлетка подолала дистанцію за 2 години 9 хвилин 56 секунд.

Головне