Кабмін планує повернути глядачів на трибуни

Кабмін планує повернути глядачів на трибуни

Кабінет Міністрів України під час засідання 1 грудня доручив розробити порядок допуску глядачів на трибуни із дотриманням безпекових умов.

Про це повідомила пресслужба Міністерства молоді та спорту.

У співпраці з МВС, органами безпеки та регіональними військовими адміністраціями Мінспорту вже розробляє докладний план, який спрямований на забезпечення доступу глядачів на стадіони з максимальним рівнем безпеки.

Міністр Матвій Бідний вважає, що відновлення присутності глядачів на трибунах сприятиме розвитку галузі, поліпшить фінансове становище спортивних організацій та збагатить уболівальників незабутніми враженнями.

"Повернення уболівальників допоможе стадіонам та клубам знову бути фінансово спроможними, та й жодна телетрансляція повністю не замінює емоції стадіону. Але першочергове питання для нас - безпека глядачів та спортсменів", - заявив він.

Нагадаємо, 22 листопада у матчі кваліфікації на чемпіонат світу 2026 року Бразилія поступилася Аргентині з рахунком 0:1, але події на трибунах стали особливо визначальними. Ще до початку гри, під час виконання національних гімнів, уболівальники обох команд стали учасниками конфлікту, кидаючи стільці один в одного. Поліція втрутилася, використовуючи кийки.

Поліції вдалося врегулювати ситуацію з аргентинськими фанатами, які дивно не були відокремлені від уболівальників Бразилії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські судді працюватимуть на матчі групового етапу Ліги чемпіонів вперше за 25 років.

Головне