Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд та виграла перший турнір 2024 року

Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд та виграла перший турнір 2024 року

Чемпіонка світу зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх розпочала свій сезон 2024 року, беручи участь у "бронзових" змаганнях World Athletics Indoor Tour у німецькому Котбусі в середу, 31 січня.

Спортсменка показала найкращий результат сезону у світі у стрибках у висоту - 2.04 метра. Це також повтор третього найкращого результату в кар'єрі українки. 

Протягом сезону-2023 Магучіх здобула 14 міжнародних перемог, в тому числі вперше в кар'єрі виборола "золото" на світовій першості та чемпіонаті Європи в приміщенні, а також успішно захистила звання чемпіонки Діамантової ліги з легкої атлетики.

У Котбусі Магучіх також розпочинала міжнародний сезон-2023. У січні минулого року Ярослава посіла на турнірі перше місце з результатом 1.98 метра.

Найрейтинговішою суперницею українки в Котбусі цього року стала естонка Елізабет Піхела, яка займає 23-ту позицію у світовому рейтингу World Athletics. Також у топ-50 рейтингу представлені Айріне Пальшите з Литви (45-та) і Гета Туурі з Фінляндії (46-та).

У першому етапі змагань Магучіх пропустила чотири перші позначки і стартувала з висоти 1.90 метра. Після боротьби вибули п'ять з восьми стрибунок. Ярослава успішно подолала висоту 1.90 метра з першої спроби, а на висоті 1.94 метра пропустила позначку. На висоті 1.96 метра її головною суперницею залишилася німкеня Імке Оннен, яка перестрибнула планку з другої спроби. Магучіх здолала висоту 1.96 метра з першої спроби, в той час як Оннен не змогла подолати планку на 1.98 метра. Ярослава без помилок підкорила висоту 1.98 метра з першої спроби, забезпечивши собі "золото" турніру в Котбусі.

Подальше виступ включав висоту 2.01 метра, яку Магучіх також успішно подолала з другої спроби, наблизившись до нового рекорду сезону від австралійки Ніколи Оліслагерс (2.03 метра). Потім Ярослава замовила висоту 2.04 метра, спроба не була успішною з першої спроби, але вже з другої вона встановила новий рекорд турніру.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Ястремська програла китаянці у півфіналі Australian Open.

Головне