Дзюдоїст Олександр Назаренко здобув “золото” на Паралімпаді-2024

Дзюдоїст Олександр Назаренко здобув “золото” на Паралімпаді-2024

Український дзюдоїст Олександр Назаренко здобув золоту медаль на Паралімпійських іграх у чоловічій ваговій категорії до 90 кг серед представників класу J2.

У вирішальному поєдинку Назаренко, на 14 років старший за свого суперника переміг французького спортсмена Латчумана Геліоса. Золота медаль стала третьою у паралімпійській кар’єрі українця. Раніше він завоював срібло на Паралімпіаді в Ріо-2016 та бронзу в Токіо-2020.

На шляху до фіналу Назаренко впевнено здолав італійця Сімоне Канніццаро з рахунком 11:0 та представника Узбекистану Давурхона Караматова, перемігши його 10:0. Завдяки цим перемогам український дзюдоїст забезпечив собі місце у фіналі, де зумів виграти золото для України.

Нагадаємо, на Паралімпійських іграх у Парижі 2024 український спортсмен Юрій Бабинець здобув першу в історії медаль для України у паверліфтингу у вазі до 88 кг.

Як писали “Ми-Україна” раніше, національна збірна України з футболу ввечері 7 вересня зіграє матч проти збірної Албанії. Таким чином українські футболісти розпочнуть розіграш Ліги націй 2024/25.

Головне