Дюплантіс встановив новий світовий рекорд у стрибках із жердиною

Дюплантіс встановив новий світовий рекорд у стрибках із жердиною

Легкоатлет із Швеції Арман Дюплантіс встановив новий світовий рекорд у стрибках у висоту на першому етапі Діамантової ліги цього сезону, який відбувся в Сямені, Китай. Дюплантіс подолав планку на висоті 6.24 метра.

Спортсмен покращив свій попередній світовий рекорд на один сантиметр, який був встановлений у вересні 2023 року в Юджині, США. Це вже восьмий світовий рекорд у кар'єрі спортсмена і перший у 2024 році.

До цього Дюплантіс взяв участь у чотирьох змаганнях в приміщенні під час "зимового сезону" і виграв кожен з них, ставши чемпіоном світу. Його кращий результат цього року до цього моменту був стрибок на висоту 6.05 метра.

Вперше Дюплантіс побив світовий рекорд у лютому 2020 року, коли перестрибнув планку на висоті 6.17 метра. З тих пір він постійно покращував свій результат, піднімаючись на один сантиметр кожного разу, і вже досяг висоти 6.24 метра.

У 2020 році на етапі Діамантової ліги в Римі спортсмен взяв висоту 6,15 метра, перевершивши на сантиметр знамените досягнення українця Сергія Бубки, яке ніхто не міг побити цілих 26 років.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські війська в ніч на 21 квітня тричі відкривали вогонь з важкої артилерії по Нікополю та ще двом громадам на Дніпропетровщині.

Головне