Звіт щодо оцінки прогресу Україну в заявці на членство в ЄС представлять 8 листопада

Звіт щодо оцінки прогресу Україну в заявці на членство в ЄС представлять 8 листопада

Звіт щодо оцінки прогресу, досягнутого Україною в її заявці на членство в Європейському Союзі, представлять 8 листопада цього року. Про це повідомило інформаційне агентство Reuters з посиланням на трьох чиновників.

Як зазначається, цей звіт буде ключовим етапом у рішенні Євросоюзу про те, чи починати переговори про вступ до блоку України.

Оцінку включать у щорічний звіт Єврокомісії. Там зазвичай детально описують, як далеко просунулися країни, які прагнуть приєднатися до Євросоюзу, відповідно до необхідних економічних, правових та інших критеріїв.

Вже на саміті лідерів Європейського Союзу, який відбудеться 14-15 грудня, можуть ухвалити рішення щодо того, чи слід розпочати офіційні переговори про вступ України. Ймовірно, що рекомендація буде позитивною, якщо будуть додаткові умови щодо боротьби з корупцією та правами меншин. При цьому питання прав меншин підняла Угорщина.

Схожу рекомендацію може отримати і Молдова, проте невідомо, чи отримає статус країни-кандидата Грузія.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президентка Єврокомісії заявила, що Євросоюз хоче мати Україну в своїй "Європейській сімʼї".

Головне