Звільнення Залужного: Зеленський назвав причини зміни ключового керівництва ЗСУ

Звільнення Залужного: Зеленський назвав причини зміни ключового керівництва ЗСУ

Зміни у керівництві Збройних сил України, зокрема звільнення головнокомандувача Валерія Залужного, були здійснені у межах перезавантаження, потрібного, щоб українське військо стало "більш технологічно оснащеним і швидким". Про це в інтерв'ю популярному серед республіканців каналу Fox News розповів Володимир Зеленський. 

Він додав, що потреба у змінах в складі командування була обумовлена відсутністю змін "у деяких речах протягом певного часу". Втім, глава держави зауважив, що про "зміну курсу наших дій" не йдеться.

"Ми повинні бути швидшими і для треба позбавитись бюрократії, яка в нас є. В іншому випадку, у нас немає шансу. Нам потрібно бути розумними, технологічно оснащеними і швидкими. Час - це гроші. А у нашому випадку, час - це людські життя", - сказав Зеленський, відповідаючи на питання журналіста Брета Байєра.

На питання про те, чи підтримуватиме генерал Залужний надалі політичний курс президента глава держави відповів, що "це його вибір".

"Він захищав нашу країну. І за це я нагородив його званням (Героя України - ред.). Я дуже йому вдячний", - наголосив він. 

Як відомо, запис інтерв'ю відбувався неподалік лінії фронту в Харкові, за кілька кілометрів від важких боїв.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 8 лютого на сайті Офісу президента з'явились офіційні Укази, згідно з якими Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України та призначив натомість Олександра Сирського.

 

 

 

Головне