Звільнення Олещука з командування Повітряних сил не пов'язано з першою втратою F-16

Звільнення Олещука з командування Повітряних сил не пов'язано з першою втратою F-16

Очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров, спростував зв'язок між звільненням командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука та нещодавньою катастрофою винищувача F-16, в якій загинув пілот.

"Це можна розглядати як планову ротацію. Ці події не пов'язані між собою... принаймні на даному етапі," - пояснив міністр.

Умєров висловив жаль з приводу загибелі пілота та повідомив про початок розслідування інциденту. За його словами, Україна забезпечила доступ до справи своїм міжнародним партнерам для спільного аналізу та розслідування.

Нагадаємо, що 30 серпня президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Миколи Олещука з посади командувача Повітряних сил ЗСУ, яку він обіймав з 2021 року.

Тимчасово виконувати обов'язки командувача призначено генерал-лейтенанта Анатолія Кривоножка.

Нагадаємо, міністерство оборони України передало адміністрації президента США Джо Байдена перелік об'єктів на території рф, які Збройні Сили України мають намір атакувати за допомогою ракет ATACMS. Вашингтон наразі вивчає цей запит. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умеров.

Як писали "Ми-Україна" раніше, харківський напрямок зазнав значних змін у характері штурмових дій протягом літнього періоду. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Віталій Литвин, офіцер відділення розвідки бригади "Рубіж" Національної гвардії України.
 

Головне