Звільнений голова Держспецзв’язку заявив, що доводитиме свою невинуватість слідчим і в суді

Звільнений голова Держспецзв’язку заявив, що доводитиме свою невинуватість слідчим і в суді

Звільнений голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь заявив, що доводитиме свою невинуватість слідчим і в суді.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. За його словами, він написав та подав заяву про звільнення зі своєї посади згідно з чинним законодавством у понеділок, 20 листопада.

Щиголь наголосив, що буде доводити свою невинуватість піл час слідства та в самому суді, оскільки закупівлі Держзв'язку з 2020 року проводились виключно відповідно законодавству. Водночас він не хотів би, аби розслідування справи щодо топ-керівництва відомства посприяло негативній роботі Держспецзв'язку. Він зазначив, що Служба є частиною Сил безпеки та оборони України і відповідає за оборону від кіберзагроз. Тож програмне забезпечення, яке для захисту було придбане підозрюваними, і викликало питання у Національного антикорупційного бюро.

"Саме тому моя заява про відставку - відповідальне рішення в інтересах Служби. Служба не має страждати від підозр, поки я доводитиму свою невинуватість та буду пояснювати, як формується ціна під час закупівлі необхідного програмного забезпечення", - додав Юрій Щиголь у соцмережі.

фб.jpg (140 KB)

Нагадаємо, керівництво Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України отримало підозри у розкраданні держкоштів. Йдеться про суму в 62 млн грн, якою керівні особи заволоділи під час закупівлі програмного забезпечення та устаткування.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки спільно з Держбюро розслідувань викрила чиновника однієї з районних військових адміністрацій у Львівській області на завданні державі 25 млн грн збитків. 

Головне