ЗСУ знизили можливості використання ворожих А-50, — Ігнат

ЗСУ знизили можливості використання ворожих А-50, — Ігнат

Завдяки ефективній діяльності Повітряних Сил ЗСУ протягом останніх двох тижнів, розвідувальні можливості російських літаків А-50 помітно зменшилися.

Про це заявив речник Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він наголосив, що це досягнення є унікальним, оскільки українські сили здійснили збиття літаків А-50 вперше, а потім ще одне таке збиття на великій відстані, що відбило їх далеко від зони бойових дій.

Це призвело до значного зменшення здатностей літаків А-50 здійснювати радіолокаційну розвідку та отримувати важливу для ворога інформацію щодо планування атак.

Ігнат додав, що ймовірно, росія намагатиметься відновити свої втрати, вибираючи літаки А-50 зі складу для заміни тих, які були знищені українськими військовими.

Нагадаємо, на борту літака Іл-76, який впав у Бєлгородській області росії, планувалося перевезення російських високопосадовців, але в останній момент ФСБ заборонила їм сідати в літак.

Також СБУ відкрила кримінальну справу через падіння Іл-76 під Бєлгородом.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що на борту літака не було українських військовополонених.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російські окупанти продовжують застосовувати хімічну зброю проти Збройних сил України. Так, лише протягом минулої доби було зафіксовано дев'ять скидів хімзброї на позиції Сил оборони.

Головне