ЗСУ збили ще один російський вертоліт Ка-52 під Бахмутом

ЗСУ збили ще один російський вертоліт Ка-52 під Бахмутом

Збройні сили України збили ще один російський ударний вертоліт Ка-52 на Бахмутському напрямку. Це сталося зранку, 17 серпня.

Про це повідомила пресслужба Повітряних сил ЗСУ в Telegram-каналі.

"Мінус один рашистський Ка-52 сьогодні зранку на Бахмутському напрямку! Дякую підрозділу ЗРВ Повітряних Сил за успішну бойову роботу!", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, воїни Збройних сил України у понеділок, 7 серпня, знищили російський гвинтокрил Ка-52 у Запорізькій області. Це сталося поблизу села Роботине. Як зазначається, збиття цього гелікоптера це робота 47-мої механізованої бригади ЗСУ.

“Роботине. Воїни 47-ї бригади знищили російський гвинтокрил Ка-52 з ПЗРК. Чудова робота. Слава героям”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, втрати ворога продовжують неухильно збільшуватись. Лише за перші 20 днів червня окупаційне військо втратило шість вертольотів Ка-52 “Алігатор”, свідчить статистика Повітряних сил ЗСУ за вказаний часовий проміжок.

За даними відкритих джерел, один “Алігатор” коштує 16-20 млн доларів. Таким чином виходить, що російський “військовий гаманець” міг схуднути від 96 до 120 млн доларів. Загалом від початку повномасштабної війни, яку рф розв’язала в Україна, армія рф втратила станом на 20 червня 306 гелікоптерів різних типів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українські військові з протитанкового ракетного комплексу Javelin знищили 3 липня російський гелікоптер Ка-52 на Бердянському напрямку. Як зазначається, 309-ий ліквідований гелікоптер окупантів морпіхами 36 окремої бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

Головне