ЗСУ відходять з позиції "Зеніт" на південно-східній околиці Авдіївки, - командувач Тарнавський

ЗСУ відходять з позиції

ЗСУ відводять свої сили з південно-східної околиці Авдіївки, зокрема з позиції "Зеніт". Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Він наголосив, що дане рішення було ухвалено задля збереження особового складу.

"Після багатьох місяців протистояння, командування ОСУВ прийняло рішення рішення відійти з позиції "Зеніт" на південно-східній околиці Авдіївки. Ми тримали цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога.

Рішення відійти було ухвалено задля збереження особового складу та покращення оперативної обстановки", - йдеться у повідомленні.

Також Тарнавський наголосив, що окупантам зайняття цих позицій тактично ніяк не допоможе та не змінить ситуацію навколо оборони Авдіївки.

"Наразі триває перегрупування військ, поповнення припасів та облаштування підрозділів на нових позиціях. Відбувається планове посилення підрозділів", - заявив Олександр Тарнавський.

Як повідомляли "Ми-Україна", США стверджують, що ситуація навколо Авдіївки на Донеччині залишається критичною. У Білому домі наголосили, що місто може перейти під контроль росії.

Головне