ЗСУ терміново потребують контролю неба, аби спинити окупантів, – The Times

ЗСУ терміново потребують контролю неба, аби спинити окупантів, – The Times

Збройним силам України настільки бракує зенітних засобів, що вони можуть втратити контроль над своїм небом на користь росії.

Про це йдеться у секретних документах Пентагону, які вивчили The Times. Як зазначається, журналісти поспілкувалися з українськими бійцями. Вони зазначили, що рф має технологію кращого захисту від ЗРК Stinger. За словами одного з військових, ЗСУ запускають дві ракети та сподіваються, що друга влучить.

Секретні документи Міноборони США також виявили слабкі місця в українській армії і пролунали тривожним дзвіночком. Вони показали, що Україні, зокрема, настільки бракує зенітних засобів, що вона може втратити контроль над своїм небом на користь росії. Це може статися вже у травні - тоді, коли країна готується до наземного наступу з метою повернення втрачених територій.

Наразі українське військове командування розмірковує, як можна забезпечити повітряне прикриття армії в умовах наступальної операції. Партнери досі не відповіли на їхні прохання про надання винищувачів F-16.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Рада Європейського Союзу затвердила допомогу Україні в розмірі 1 млрд євро. Ці гроші будуть спрямовані на відшкодування витрат через передання Україні боєприпасів. За словами глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, таке рішення ввело в дію першу частину обіцянки країн Євросоюзу.

Голова Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін також заявив, що пріоритетною військовою допомогою для України наразі є системи протиповітряної оборони. Вони допоможуть убезпечитися від російських масованих ракетних атак. Так вын відповів на питання щодо поставок Україні західних винищувачів.

Головне