ЗСУ протягом доби не втратили жодної позиції у Бахмуті, - Маляр

ЗСУ протягом доби не втратили жодної позиції у Бахмуті, - Маляр

Російські війська зосередили свої зусилля на Бахмутському напрямку. Протягом доби, 10 травня, українські воїни не втратили жодної позиції у Бахмуті.

Про це заявила заступниця очільника Міністерства оборони Ганна Маляр у своєму Telegram-каналі. За її словами, схід залишається епіцентром бойових дій. Ворог зосередив сили на п’яти напрямках одночасно. Йдеться про Бахмутський, Авдіївський, Мар'їнський, Лиманський та Шахтарський напрямки.

Водночас на всіх напрямках протягом доби дії ворога були безуспішними.

"На Бахмутському напрямку ворог докладає найбільше зусиль. У Бахмут стягнуті вагнерівці з усіх інших напрямків, де вони виконували бойові завдання. На тих напрямках їх замінили військовими регулярної російської армії. Наші воїни міцно тримають оборону Бахмуту та околиць міста. Жодної позиції в Бахмуті за добу не втрачено", - додала заступниця міністра оборони.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, командир тактичної групи “Азов” Андрій Білецький розповів про актуальну ситуацію на Бахмутському напрямку. Він зазначив, що ЗСУ розгромили підрозділи 72-ї бригади збройних сил росії, дві роти – практично знищені.

Також начальник пресслужби 26 артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков розповів, що битва за Бахмут не припиняється. Тривають інтенсивні бойові дії. Попри гучні заяви ватажка “вагнерівців” Євгена Пригожина про нестачу боєприпасів, реальний стан справ на Бахмутському напрямку свідчить про протилежне. Ворог не полишає наміру захопити наші позиції. Він збільшив кількість артилерійських обстрілів.

Головне