ЗСУ просуваються вперед на Таврійському напрямку, - Кузьмін

ЗСУ просуваються вперед на Таврійському напрямку, - Кузьмін

Просування на Таврійському напрямку триває. На низці відтинків фронту українські Сили оборони перебувають в обороні, на деяких - ведуть наступальні дії, розповів в ефірі "Ми-Україна" заступник командувача військ "Таврія" з комунікацій Сергій Кузьмін.

"На Авдіївсько-Мар’їнському напрямку триває оборонна операція, на Бердянському та Мелітопольському напрямку йдуть наступальні операції. За добу проведено 14 штурмових дій. У нас є певні просування, Сили оборони рухаються вперед", - зазначив він.

За даними оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія, лише за минулу бойову добу армія рф втратила на вказано у напрямку майже два десятки одиниць військової техніки. Список втрат окупантів поповнився шістьма артилерійськими системами та мінометами, чотирма бойовими броньованими машинами та важкою вогнеметною системою залпового вогню "Сонцепьок". Також за учорашній день українські оборонці знищили 10 складів БК ворога та ще один з паливо-мастильними матеріалами.

Як відомо, за минулий тиждень на півдні України Сили оборони звільнили 12,6 кв. км української землі. Загальна площа визволеної від окупантів території зросла до 204,7 кв.км. На деокупованих землях триває розмінування.

Як писав "Ми-Україна" раніше, упродовж останніх тижнів на території окупованого росіянами українського Криму не проходить і дня без вибухів. Безперечно це вплинуло як на мешканців півострова, так і на окупаційну владу. Місцеві каральні структури суттєво наростили "спеціальні заходи” проти населення, оскільки побачили, що втратили тотальний контроль над людьми.

Головне