ЗСУ продовжують наступати на Бердянському та Мелітопольському напрямках, - Маляр

ЗСУ продовжують наступати на Бердянському та Мелітопольському напрямках, - Маляр

Сили оборони України продовжили наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках, де мали частковий успіх.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Тelegram 21 червня.

За її словами, на сході України наші захисники продовжують стримувати масштабний наступ російських військ на Лиманському та Бахмутському напрямках.

"Особливо важкі бої тривають на Лиманському напрямку в районах Ямполівка та Серебрянське лісництво Донецької області. На напрямку Білогорівка – Шипилівка, наші війська вели наступальні дії, мали частковий успіх. Зараз закріплюються на досягнутих рубежах", - заявила Маляр.

Схід залишається основним напрямком наступу противника:

"Мета — вийти на кордони Донецької та Луганської областей", — зазначила Ганна Маляр.

Поблизу Бахмута ситуація незмінна: щодня відбуваються по декілька бойових зіткнень, лінія стабільна.

Загалом на сході наші війська міцно тримають позиції, відбиваючи постійні російські атаки та завдаючи окупанту максимальних втрат.

Нагадаємо, у  ніч на 21 червня росія завдала чергового ракетного й авіаційного ударів іранськими ударними безпілотниками Shahed по Україні. Інформації щодо наслідків удару Генштаб не уточнював.

“Протягом минулої доби російські окупанти завдали удару по Україні 33 іранськими ударними БпЛА типу Shahed, сімома зенітними керованими ракетами із ЗРК С-300 та однією крилатою ракетою наземного базування «Іскандер-М» по об’єктах цивільної інфраструктури Запоріжжя. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 30 ударних БпЛА Shahed”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Велика Британія анонсувала “історичний” пакет допомоги Україні.

Головне