ЗСУ отримали десятки нових бронетранспортерів для евакуації поранених з поля бою

ЗСУ отримали десятки нових бронетранспортерів для евакуації поранених з поля бою

Збройні сили України отримали нові бронетранспортери M113, які полегшать евакуацію поранених бійців з поля бою. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров на своїй сторінці у Facebook.

За його даними, нині в Україні вже працюють десятки таких бронемашин. Найближчим часом їхня кількість зросте до кількох сотень.

"Сили оборони отримали нові бронетранспортери M113, обладнані для евакуації поранених з поля бою. Десятки цих евакуаційних бронемашин вже прибули до України. Ще кілька сотень очікуються найближчим часом", - зазначив очільник Міноборони.

Водночас він пояснив, у чому головна перевага цих бронетранспортерів. 

"Техніка на гусеничному ходу має значно вищу прохідність, тому в умовах бездоріжжя саме вона потрібна війську найбільше", - наголосив Умєров.

Міністр оборони запевнив, що бойовим підрозділам вже почали передавати ці бронемашини для евакуації поранених. 

"Вдячний партнерам за підтримку у війні. Працюємо разом для Перемоги", - зазначив Рустем Умєров.

Як повідомляли "Ми-Україна", у четвер, 22 лютого, Велика Британія оголосила про рішення направити в Україну ще 200 протитанкових ракет Brimstone. Крім того Британія заявила, що навчатиме українських військових разом з іншими союзниками - у першій половині 2024 року країна має намір підготувати 10 тисяч українських солдатів. 

Головне