ЗСУ отримають більше місць для базового вишколу в Німеччині, - генерал Бундесверу

ЗСУ отримають більше місць для базового вишколу в Німеччині, - генерал Бундесверу

З початку 2025 року більше українських новобранців зможуть проходити базову підготовку в Німеччині. Про це командувач німецькими частинами в багатонаціональному корпусі, генерал-лейтенант Андреас Марлоу повідомив Reuters. 

Він зазначив, що Україна потребує більше бійців на тлі війни, що триває. 

"Ми отримали більше запитів на навчання, оскільки Україна продовжує мобілізацію, зокрема на базову підготовку", - наводить видання слова генерала.

Водночас він зауважив, що базову підготовку в основному проводить Велика Британія. Іспанія та Польща також проводять деяку підготовку українських військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Базова загальновійськова підготовка для студентів: обов'язки, строки, умови проходження

Командування спеціальної підготовки ЄС, частиною якого є місія Марлоу, було створене у 2022 році для навчання близько 60 000 українських військовослужбовців різним навичкам до середини листопада 2024 року.

У Німеччині інструктори з 14 країн навчають військових з України керуванню танками, системами ППО, а також готують снайперів, інженерів, парамедиків та операторів дронів. Марлоу не очікує, що подібна спеціалізована підготовка перейде в Україну через необхідність наявності зброї та специфічної інфраструктури.

За словами Марлоу, перенесення колективного навчання в Україну дозволить швидше розгортати свіжі війська та полегшить викладання оперативної доктрини українськими інструкторами."

Як писав "Ми-Україна" раніше, від 2022 року завдяки місії ЄС EUMAM, понад 52 000 українських солдатів, сержантів та офіцерів пройшли підготовку, що втричі перевищує початкові очікування.

Головне