ЗСУ ліквідували майже 200 окупантів та 86 одиниць техніки на Бахмутському напрямку за добу

ЗСУ ліквідували майже 200 окупантів та 86 одиниць техніки на Бахмутському напрямку за добу

У смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця" російська армія не припиняє обстрілювати позиції ЗСУ з усіх наявних у неї видів озброєння, для ураження також активно застосовує авіацію, ударні дрони та КАБи. Лише на Бахмутському напрямку ворог за добу провів понад пів тисячі обстрілів, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" керівник пресслужби ОСУВ "Хортиця" Ілля Євлаш

"На Бахмутському напрямку ситуація залишається динамічною. Ворог провів 512 обстрілів та сім бойових зіткнень, під час яких нам вдалося ліквідувати 194 окупанти та 86 зразків озброєння і військової техніки", - розповів в ефірі марафону "Єдині новини" керівник пресслужби ОСУВ "Хортиця" Ілля Євлаш. 

Із вказано кількості 70 одиниць це російські безпілотники, які було нейтралізовано засобами РЕБ або збито. Також українські оборонці знищили минулої бойової доби три гармати та міномети, включно з "Васільком", три БМП та МТЛБ, а також автоматичну систему далекого візуального спостереження "Муром-М".  

"Ситуація напружена. Противник продовжує підтягувати резерви на заміну втраченим, зокрема поблизу Богданівки. Там ворог переходить як в лобові атаки, так і намагається обходити нашу укріплені позиції", - зазначив Євлаш.

Нагадаємо, цієї ночі російські війська пішли у наступ на Запорізькому напрямку. Сили оборони розгромили ворога та змусили окупантів відступити. За даними військових, їм вдалося знищити 18 одиниць техніки, з них три танки, близько 70 військових російської армії загинуло, ще 80 – поранено. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова Запорізької ОВА Іван Федоров розповів, що останніми днями ворог у понад тричі збільшив кількість обстрілів області. Якщо зазвичай за добу їх нараховувалось 100-130, то минулої доби - 408.

Головне