Зрадник, що "зливав" росіянам ЗСУ під Бахмутом, проведе 15 років за ґратами

Зрадник, що

Зрадник, який зливав ворогу позиції Сил оборони України під Бахмутом, проведе 15 років за ґратами. Про це повідомили у Службі безпеки України.

За даними спецслужби, агент воєнної розвідки рф передавав окупантам геолокації підрозділів ЗСУ, які брали участь у боях під Бахмутом навесні 2023 року. Ці дані ворог використовував для завдання ударів з використанням авіабомб та важкої артилерії.

"Контррозвідники СБУ затримали російського агента під час контрдиверсійних заходів у травні 2023 року. Тоді слідчі Служби безпеки встановили, що затриманим є мешканець Костянтинівки, який був дистанційно завербований кадровим співробітником російської спецслужби", - йдеться у повідомленні.

Зрадник очікував, що росіяни за виконання їхніх завдань платитимуть його "винагороду". Однак СБУ затримала росагента раніше, коли він проводив дорозвідку поблизу військового об’єкта.

Суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчена в умовах воєнного стану). Його засудили до 15 років тюрми.

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки України затримала продавчиню крамниці в одному з селищ на півдні Дніпропетровської області, яка шпигувала за підрозділами Сил оборони на Дніпропетровщині та Запоріжжі.

Головне