Знову крали продукти для військових: ДБР виявило підпільний склад

Знову крали продукти для військових: ДБР виявило підпільний склад

Співробітники Держбюро розслідувань виявили та знешкодили злочинну групу, яка крала продукти для ЗСУ з метою їхнього подальшого перепродажу. Зловмисники в Дніпропетровській області організували склад з харчами, що призначались нашим військовим.

Як інформує ДБР, у ньому вони заховали майже 3 тонни харчів, які були готові до перепродажу.

На складі, серед іншого, було виявлено згущене молоко, консервовані фрукти та овочі, крупи, макарони, соки, тушковані та інші продукти для військових.

"Частину вилучених продуктів було передано військовим, решта після завершення необхідних експертиз також надійде до військових частин", - вказано у повідомленні.

Шістьом працівникам складу - головбуху, трьом експедиторам, завскладу та головному менеджеру - повідомлено про підозру за статтею привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, у лютому ДБР спільно з СБУ затримали злочинну групу, яка привласнювала кошти, виділені на харчування військовослужбовців ЗСУ. Зловмисники постачали яйця за завищеними цінами для Міністерства оборони.

Махінатори вигадували різні схеми – до фінансово-господарських документів вносились неправдиві дані щодо отримання військовою частиною продуктів на свій склад, коли насправді нічого не поставлялося. Потім “віртуальні” продукти “списували” – начебто їх спожили солдати.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Хмельницькому на позачерговій сесії міськради депутати одноголосно підтримали рішення про те, щоб припинити право користування земельними ділянками, якими користується УПЦ (МП). Це сталося після нещодавнього побиття військового Збройних сил України попами в одному із соборів міста.

Головне